Vrtuľníková záchranná služba na Slovensku: Neoceniteľná súčasť IZS od roku 1991

Obrázok k článku Vrtuľníková záchranná služba na Slovensku: Neoceniteľná súčasť IZS od roku 1991

Mal by každý vidieť. Malá zaujímavosť na víkendový večer. Dôležitou súčasťou Integrovaného záchranného systému (IZS) na Slovensku je aj Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS). Na Území SR ju prevádzkuje už od roku 1991 Air - Transport Europe, letecká záchranná služba Nie sme len obyčajný dopravný infoservis.😉 Informácie, rady a inštrukcie pre zvýšenie bezpečnosti záchranárov a zefektívnenie priebehu záchranných akcií.

BETA verzia

AI článok (testovacia prevádzka)

Mal by každý vidieť.

Malá zaujímavosť na víkendový večer. Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) je neoddeliteľnou a kľúčovou súčasťou Integrovaného záchranného systému (IZS) na Slovensku. VZZS zaisťuje rýchlu a efektívnu pomoc v prípadoch, kde každá minúta rozhoduje o živote a zdraví ľudí. Táto služba má v Slovenskej republike dlhú históriu a tradíciu, keďže je prevádzkovaná spoločnosťou Air - Transport Europe od ranných deväťdesiatych rokov minulého storočia, konkrétne od roku 1991. Ich príspevok k záchranárstvu v krajine je neoceniteľný a pravidelne sa podieľajú na záchrane životov a zabezpečovaní rýchlej lekárskej pomoci v kritických situáciách.

Ale nezabudnime, že táto služba je viac než len obyčajný dopravný infoservis. Okrem poskytovania naliehavej lekárskej starostlivosti v teréne má VZZS tiež zásadnú úlohu pri zaškoľovaní záchranárov a pri zvyšovaní celkovej bezpečnosti záchranných akcií. Cieľom je nielen rýchla a efektívna reakcia na núdzové situácie, ale aj kontinuálna práca na zlepšovaní systémov, postupov a spolupráce medzi jednotlivými zložkami záchranného

Viac info: Príspevok na FB Akojenatomstrečno