Horolezci Uskutočnia Prieskum na Strečne, očakávajú sa víkendové dopravné obmedzenia

Obrázok k článku Horolezci Uskutočnia Prieskum na Strečne, očakávajú sa víkendové dopravné obmedzenia

Okresný krízový štáb, ktorý zasadal dnes 12. februára v súvislosti s vyhlásenou mimoriadnou situáciou na ceste pod Strečnom rozhodol, že ak bude počas budúceho víkendu priaznivé počasie, na skalnom masíve sa uskutoční inžinierskogeologický prieskum. Ten bude prebiehať za pomoci horolezcov. Ak to počasie dovolí, tak lezecké práce budú vykonávané za obmedzovania dopravy v 1/2 hodinových intervaloch: - sobota 17. februára od 8:00 hod. do 16:00 hod. - nedeľa 18. februára od 8:00 hod. do 14:00 hod. Dá sa predpokladať, že sa v danom úseku budú tvoriť obojsmerné kolóny. Informáciu uviedol na svojom webe žilinský štandard

BETA verzia

AI článok (testovacia prevádzka)

Okresný krízový štáb, ktorý zasadal v súvislosti s vyhlásenou mimoriadnou situáciou, rozhodol o pláne na preskúmanie skalného masívu. Tento inžinierskogeologický prieskum sa má uskutočniť za predpokladu priaznivých poveternostných podmienok počas víkendu. Prieskum bude vyžadovať asistenciu horolezcov, ktorí budú hrať kľúčovú úlohu pri vykonávaní potrebných prác na skale.

V súlade s odhadmi sa predpokladá, že doprava bude počas tohto obdobia podliehať obmedzeniam, a to v intervale pol hodiny. Tieto obmedzenia sa dotknú najmä víkendu, kedy sa prác plánuje vykonávať. S ohľadom na realizáciu prieskumu je dôvodné očakávať vznik obojsmerných dopravných kolón, čím by mohlo byť cestovanie v danom úseku ovplyvnené. Žilinský štandard poskytol na svojom webe príslušnú informáciu ohľadne týchto plánovaných pracovných aktivít.

Viac info: Príspevok na FB Akojenatomstrečno