Studený front prinesie zrážky a sneženie do Žilinského kraja po 20:00, očakáva sa ochladenie

Obrázok k článku Studený front prinesie zrážky a sneženie do Žilinského kraja po 20:00, očakáva sa ochladenie

⚠️ METEO VÝSTRAHA ⚠️ Počasie na Slovensku v nadchádzajúcich hodinách ovplyvní studený front, ktorý po 20:00 prinesie prvé zrážky do severozápadného Slovenska. ⚠️ Pršať začne najmä v Žilinskom kraji⚠️ Má dôjsť pomerne rýchlo k ochladeniu a zrážky prejdú do sneženia. JAZDITE S OHĽADOM NA STAV A POVAHU VOZOVKY!

BETA verzia

AI článok (testovacia prevádzka)

Výstraha Pred Zmenou Počasia na Slovensku

Pripravte sa na príchod studeného frontu, ktorý zasiahne Slovensko v nadchádzajúcich hodinách. Po 20:00 sa očakávajú prvé zrážky, ktoré začnú zasahovať severozápadnú časť krajiny, pričom najviac ovplyvneným regiónom bude Žilinský kraj. Vodiči by mali byť na pozore a jazdiť opatrne, pretože pršať tam začne ako prvé. Postupný pokles teplôt spôsobí, že dažďové zrážky pôjdu rýchlo prechádzať v sneženie, čo môže spôsobiť komplikácie na cestách. Zmena počasia prinesie s sebou nutnosť prispôsobiť šoférovanie aktuálnym poveternostným podmienkam.

Opatrnosti Nikdy Nie Je Dosť

Pri jazde v zhoršených poveternostných podmienkach je dôležité prispôsobiť rýchlosť stavu a povahe vozovky. Ako sa zrážky zmenia na sneh, povrch cesty sa stane klzkým a môže byť ťažko predvídateľný, preto je nevyhnutné byť ostražitý a znížiť rýchlosť. Doporučujeme všetkým vodičom, aby sledovali aktualizácie počasia a cestných podmienok, aby mohli urobiť informované rozhodnutia o cestách a boli pripravení na vznikajúce situácie súvisiace s počasím. Bezpečnosť by m

Viac info: Príspevok na FB Akojenatomstrečno